Author photoAdrian Gubčo 25.06.2018 08:10

Construction update: Proxenta Residence, 19.06.2018

Račianskemu mýtu začína čoraz výraznejšie dominovať hmota budúcej Proxenta Residence. Napriek tomu, budova je ešte len čosi nad polovicou svojej výšky.

Proxenta Residence vzniká na exponovanom a dlho nezastavanom nároží Mýtnej a Radlinského ulice. Na mieste, ktoré si pýtalo výraznú architektúru, výrazná budova skutočne vzniká - nie však kvalitou, ale výškou, ktorá dosiahne trinásť nadzemných podlaží.

Developer Proxenta tu vytvorí 64 dvojizbových bytov a apartmánov a na prvých troch podlažiach kancelárske priestory, kde sa bude nachádzať aj nové sídlo firmy. Parkovanie bude riešené zakladačovým systémom, keďže developer sa musel potýkať s malým pozemkom, ktorý neumožňoval budovať klasické garáže. Architektom projektu je Architektonická kancelária Jančina, výstavba by mala byť ukončená v 1Q 2019.

Proxenta Residence je vzhľadom na svoju exponovanosť, objem a priemerný architektonický štandard právom terčom kritiky. Aktuálne dosahuje výšku, ktorá by bola ideálna, keďže by doplnila paletu podobne vysokých domov z minulosti. To sa však nestane a nám tak do budúcnosti ostane nešťastný pamätník nekompetentného plánovania v predkrízovom období, ktorého relikty ešte stále prežívajú v podobe starých, reštartovaných projektov.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Pohľad z Blumentalu
  • Zdroj: Proxenta

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube