Author photoAdrian Gubčo 16.03.2018 10:00

Construction update: Nuppu, 13.3.2018

Nuppu patrí k pomerne veľkým projektom, ktoré transformujú postindustriálnu oblasť na rozmedzí štvrtí Nivy a Prievoz. Prvá fáza v podobe domu Lilja je v tejto chvíli prakticky dokončená.

Za projektom stojí developer YIT Slovakia, ktorý tu v horizonte niekoľkých rokov vybuduje celé nové sídlisko vo forme riadkovej zástavby bytových domov s centrálnym líniovým parkom. V rámci celého projektu by malo vzniknúť až dvanásť objektov, vo výstavbe sú okrem dokončovaného domu Lilja ešte dva, Tulppaani a Ruusu.

Každý z objektov obsahuje 106 bytov a má osem podlaží. Parkovanie je riešené v podzemnej garáži a na krytom povrchovom parkovisku, do budúceho parku sú orientované prevádzky. Kolaudácia prvého domu je očakávaná v prebehu apríla, druhá fáza by sa mala kolaudovať na jeseň, tretia v lete 2019. Architektom projektu je ateliér 3M, ktorý dizajnoval Nuppu ešte pod pôvodným developerom a pôvodným názvom Bergamon.

Nuppu sa zatiaľ rysuje ako celkom príjemný rezidenčný projekt (hlavne ak sa dokončí centrálny park), nemalo by však ostať len pri bytových domoch. V pláne je aj sedempodlažná líniová kancelárska budova, ktorá vytvorí hlukovú bariéru medzi rezidenčnými časťami Nuppu a diaľnicou D1, ktorá sa nachádza v tesnej blízkosti. Vzniknúť by tu malo až 25-tisíc metrov štvorcových kancelárskych plôch. Dátum výstavby však ešte nie je známy.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Budúci park sa zatiaľ nerealizuje.
  • Tretia etapa.
  • Zdroj: YIT Slovakia
  • Park po dokončení má ponúknuť množstvo príležitostí pre športovanie či rozvoj komunitných vzťahov. Zdroj: YIT Slovakia
  • Kancelárska budova. Zdroj: YIT Slovakia via CBRE

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube