Author photoAdrian Gubčo 07.06.2018 14:00

Construction update: Na Varte, 29.05.2018

Pred dokončením je jeden z veľkého počtu kolibských projektov, ktorý však ako jeden z mála aj skutočne leží na prístupe k investične populárnemu vrchu. Projekt Na Varte - Koliba Residence developuje spoločnosť ICT ISTROCONTI.

Projekt vyrastá v náročnej situácii, zarazený medzi ulicu na Varte a oporný múr vyššie položeného developmentu. Developer na tomto mieste vybudoval sedem objektov, z toho šesť rezidenčných, v ktorom ponúka 18 bytov, medzi ktorými dominujú 3-izbové byty. Oficiálna stránka projektu však uvádza len štyri predané byty, čo je vzhľadom na postup výstavby mimoriadne málo. Každý byt disponuje terasou, balkónom či predzáhradkou. Parkovanie je riešené v podzemných garážach. Súčasťou projektu je aj jedna budova, ktorá bude pravdepodobne využitá pre administratívne účely. Ukončenie výstavby je predpokladané v najbližších týždňoch.

Projekt nedokázal naplno využiť najvýznamnejšiu kvalitu lokality - výhľad - a nepomohlo mu zrejme ani veľké preferovanie trojizbových bytov, keďže klienti, hľadajúci bývanie v lukratívnych častiach mesta, už hľadajú skôr veľké štvor- a viacizbové byty, prípadne ide o úspešných jednotlivcov ktorí sa uspokoja s dvojizbovým bytom.

Pozitívom je, že došlo k zastavaniu prázdneho a iným spôsobom zrejme nevyužiteľného pozemku, developer okrem toho zrealizoval aj chodník, čo je inak veľký problém danej lokality, kde chodníky mnohokrát absentujú. Architektonická úroveň je skôr priemerná, doplní však paletu podobných rezidenčných komplexov v okolí.

Zhrnutím, úpätie Koliby získalo ďalšiu novostavbu, ktorá prispeje k jej transformácii na moderné sídlisko.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Pohľad na objekty B-G.
  • Na danom objekte (A) by sa mali ešte zrealizovať tieniace paravány.
  • Projekt vznikol v náročnej situácii priamo pod starším developmentom.
  • Ulica Na Varte. Byty v rámci projektu sú orientované na juh alebo západ.
  • Medzi jednotlivými domami vznikli malé nádvoria, kde budú mať obyvatelia prízemných bytov predzáhradky.
  • Developer vybudoval nový chodník, čo je prvok absentujúci v lokalite celkovo.
  • Zdroj: ICT ISTROCONTI

Súvisiace články

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube