Author photoAdrian Gubčo 20.10.2017 10:00

Construction update: Jarabinky, 9.10.2017

Jarabinky patria po CityParku Ružinov k ďalším prevažne rezidenčným projektom, ktoré vznikajú v zóne Nivy, a mali byť dokončené už dávno. Projekt zasiahla kríza a až nedávno ho rozostaval nový developer Sibareal.

Projekt pozostáva zo štyroch fáz, najpokročilejšia prvá fáza so 120 bytmi by mala byť dokončená na jeseň 2018, podobný termín je avizovaný aj pre druhú. Tretia a štvrtá v podobe 16-podlažnej výškovej dominanty Jarabinky Grande s 38 bytmi by mali nasledovať na prelome rokov 2018 a 2019. Ide o pomerne reálne termíny, celá stavba je už založená a na úrovni prvého nadzemného podlažia. Celkový počet bytov dosiahne 385, počnúc jednozibovými a veľkými penthousmi končiac.

Jarabinky sa vyznačujú pomerne rozsiahlou občianskou vybavenosťou, veľká časť z nej bude orientovaná do centrálnej pešej pasáže. Časť domov je zároveň v tvare písmen U, čo vytvorí priestor pre vyvýšené zelené nádvoria. Hoci architektonicky nepôjde o výnimočnú realizáciu, stále to bude príjemný projekt, za ktorým stoja architekti z kancelárie SPDe.

Samozrejme, okolie je ešte stále rozvojovou lokalitou, čiže budúci obyvatelia sa budú musieť vyrovnať s perspektívou stavebného ruchu na niekoľko rokov dopredu, Jarabinky ako také sú však dobrým príkladom, ako developovať podobné územia.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Zdroj: Sibareal

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube