Author photoAdrian Gubčo 05.11.2017 14:00

Rozvoj Bratislavy z Google Earth

Bratislava sa v súčasnosti rozvíja mimoriadne rýchlym tempom, ktoré je dobre viditeľné aj z porovnania satelitných snímok v rámci aplikácie Google Earth. Rozvoj v podobe novej výstavby je zreteľný takmer v každej časti mesta.

Zdroj: Google

Zdroj: Google

Pozitívom je, že ide v mnohých prípadoch o zahusťovanie v rámci intravilánu mesta, dosahuje sa tak efektívnejšie využitie priestoru. Na druhej strane, urbanizuje sa aj predtým voľná krajina, napríklad na svahoch Karpát, v Petržalke alebo v Devínskej Novej Vsi.

Budúci vývoj by mal v silnejšej miere smerovať dovnútra mesta, predovšetkým na územia brownfieldov, v rámci ktorých treba odstrániť jeden z najväčších problémov Bratislavy, environmentálne záťaže. Ak by sa však podarilo komplexne vyčistiť územia po bývalej Apolke či Istrocheme, otvorili by sa územia, kde môžu žiť a pracovať desaťtisíce ľudí. Uvidíme, aké zmeny prinesú ďalšie roky a nové aktualizované snímky.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube