Author photoAdrian Gubčo 19.04.2018 16:00

Plán Bratislava

Už v prebehu dneška bude predstavená kniha Plán Bratislava, ktorá poskytuje návod pre lepšie mesto a je založená na tvrdej dvojročnej práci mnohých popredných odborníkov a odborníčok mnohých disciplín. Ide o jeden z najkomplexnejších materiálov podobného charakteru, aké v Bratislave kedy vznikli.

Zdroj: Plán Bratislava

Zdroj: Plán Bratislava

Mal som to šťastie sa na tvorbe tejto knihy podieľať, konkrétne na príprave kapitoly Rozvoj mesta a MIB. V rámci týchto kapitol sme sa pozreli na súčasný stav v oblasti územného a strategického plánovania, stavebného vývoja a usmerňovania budúcnosti Bratislavy. Navrhujeme opatrenia, ako riešiť problémy, pričom základným nástrojom by mal byť vznik Metropolitného Inštitútu Bratislavy (MIB), ktorý bude bratislavskou verziou pražského Institut plánování a rozvoje Prahy - IPR. Ten by mal Bratislavu konečne nasmerovať na cestu ku vyspelej európskej metropole 21. storočia.

Kniha však toho obsahuje podstatne viac. Od dneška bude na oficiálnej webstránke knihy okrem toho zverejnené aj rozšírené pdf s ešte viac textami a riešeniami. Verím, že čo najviac z tejto knihy a práce sa pretaví aj do reality.

DISCLAIMER: Bratislava YIMBY je ako blog prísne apolitický a nepodporuje žiadneho politického kandidáta. Apolitickým je aj Plán Bratislava a je otvorený pre kohokoľvek. Kritika či pochvala zo strany tohto blogu nie je nikdy podmienená osobnými vzťahmi či preferenciami, ale kvalitami či nekvalitami odborného charakteru.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube