Author photoAdrian Gubčo 18.12.2018 12:30

Construction update: Seberíniho, 5.12.2018

Jeden z najpríjemnejších nových rezidenčných projektov v Ružinove sa začína približovať k finálnej podobe. Všetky stavebné objekty sú už vo fáze hrubej stavby, postupne sa pracuje aj na zateplení a fasáde. Developerom projektu je spoločnosť BUMACO, súvisiaca s aktivitami stavebnej firmy Hornex.

Projekt pozostáva z trojice blokov – A, B, C – ktoré vznikli na dlhodobo prázdnom pozemku napojenom na Seberíniho ulicu. Z východu ho vymedzuje staršia sídlisková zástavba, zo západu už porevolučné developmenty. Po rokoch zložitého povoľovania sa realizácia Seberíniho konečne spustila v roku 2017.

Podlažnosť jednotlivých blokov je osem podlaží v bloku A, sedem podlaží v bloku B a štrnásť podlaží v bloku C. Celkový počet ubytovacích jednotiek je 114, z toho 29 bytov pripadá na A, 32 bytov na B a 53 apartmánov na C. Predajnosť išla vynikajúco, developer vykazuje úplnú vypredanosť projektu. Okrem ceny nepochybne zavážila lokalita, štandard, ako aj architektúra súboru.

Tá je výsledkom architektonickej súťaže, v ktorej zvíťazil skúsený a kvalitný architekt Peter Moravčík so svojou kanceláriou PMArchitekti. V sídliskovej časti Ružinova však bohužiaľ platí, že aj ten najlepší projekt vyvolá odpor okolia, čo sa nevyhlo ani Seberíniho.

Tradičný odpor voči zahusťovaniu, ktoré má údajne viesť k zhoršeniu kvality života (pričom je to presne opačne), bol aj tomto prípade aktérom, čo vyústilo v desaťročný proces povoľovania. Našťastie, nakoniec sa podarilo tento problém prekonať.

Po dokončení v priebehu roka 2019 sa tak lokalita skompaktní, ožije novými obyvateľmi a pribudnú nové služby v parteri jednotlivých objektov. Developer zrevitalizuje časť Seberíniho ulice a križovatky s Tomášikovou ulicou. Nakoniec, k pozdvihnutiu okolia prispeje aj kvalitná architektúra projektu, vďaka čomu vzrastie hodnota lokality, vysoko pravdepodobne vrátane cien nehnuteľností.

BUMACO, resp. Hornex, snáď nebude skúsenosťou s povoľovaním znechutené a bude pokračovať v developmente aj v iných častiach Bratislavy. Podľa zatiaľ kusých informácií developer pripravuje projekt v Dúbravke, hoci nie sú ešte známe akékoľvek detaily. Každopádne, projektom Polyfunkčného súboru Seberíniho nastavil pomerne vysokú latku, ktorá snáď už nebude podlezená.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Budova C
  • Budova C
  • Budova A
  • Budova B
  • Budova A
  • Budova B
  • Zdroj: BUMACO, s.r.o.

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube