Author photoAdrian Gubčo 09.11.2017 14:30

Zlepšenie cykloinfraštruktúry

V centre mesta v týchto dňoch pribudlo pár opatrení, zameraných na čiastočne zvýšenie pohodlia pri používaní bicykla. Na Jesenského ulici sa vyznačili cyklopruhy, na Rybnom námestí pribudol stojan.

Cyklotrasa na Jesenského je súčasťou tzv. Historického okruhu, teda najvnútornejšej cyklotrasy obopínajúcej historické centrum mesta. Do nej ústia hlavné cyklistické radiály. Na Jesenského sa dosiaľ jazdilo po vozovke, po novom vznikol samostatný cyklopruh, ktorý sa napojí na Štúrovú ulicu.

Hoci ulica by si zaslúžila komplexnú rekonštrukciu od fasády k fasáde a cyklisti zlepšenie podmienok (napríklad vylúčením parkovania, príp. vedením trasy poza zaparkované autá), ako dočasné riešenie možno tento krok vnímať pozitívne. Za projektom stojí Bratislava - hlavné mesto SR.

Druhým opatrením je nový cyklostojan na Rybnom námestí. Hoci stojany nie sú zvyčajne investícia, ktorá by si zaslúžila pozornosť, tento je zaujímavý pre svoj spôsob prevedenia. Pre desiatky tisíc turistov z lodí, ktorí do centra vchádzajú od nábrežia, to je vhodná forma privítania.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Vyznačovanie Historického okruhu na Jesenského ulici
  • Cyklostojan na Rybnom námestí

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube