Author photoAdrian Gubčo 04.05.2018 08:30

Construction update: Vila Ľadová, 27.04.2018

Projekt zacelenia prieluky na Šancovej ulici v podobe projektu Vila Ľadová od developera VI Group sa rozbieha. V realizácii sú aktuálne základy budúceho rezidenčného komplexu.

Vila Ľadová bude pozostávať z dvoch objektov, jeden bude orientovaný na Šancovú ulicu a bude mať sedem nadzemných podlaží, druhý orientovaný do Ľadovej ulice bude mať maximálne päť nadzemných podlaží. Oba objekty tak reagujú na mierku daných ulíc a prirodzene doplnia zástavbu. V komplexe vznikne celkovo 34 obytných jednotiek, dostupných je ešte päť. Na prízemí oboch objektov vzniknú obchodné priestory, ktoré sú taktiež obsadené, obe spája podzemná garáž. Priestor medzi nimi vyplní zelený dvor. Dokončenie projektu sa očakáva v 3Q 2019.

Vila Ľadová patrí k veľmi príjemným projektom a jedným z najpodarenejších od daného developera, ktorý je zároveň prepojený s architektonickým štúdiom. Projekt dobre doplní Šancovú ulicu, ktorá by mohla byť vzorovou mestskou triedou, za predpokladu, že sa dopravný priestor spravodlivejšie rozdelí medzi všetky druhy dopravy a doplní sa dnes pomerne rôznorodá zástavba.

V tomto ohľade je Vila Ľadová príklad, ako by sa to malo aj v budúcnosti robiť.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Zdroj: VI Group

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube