Author photoPR 02.09.2022 08:44

Moderné nízkoenergetické bývanie iba na skok od Bratislavy: Prepychová udržateľnosť v súznení s prírodou

Eko-friendly nehnuteľnosti spúštajú revolúciu vo svete realít. Prezentujú tak skvelú investíciu - a to vďaka rastúcej popularite a dopytu po udržateľnom bývaní.

Zdroj: Svoboda & Williams

Zdroj: Svoboda & Williams

Feel-Home by Svoboda & Williams, realitná kancelária so sídlom v Bratislave, bola exkluzívne poverená predajom tohto jedinečného rodinného domu v rakúskom Hainburgu vzdialenom iba 15 kilometrov od slovenských hraníc.

Tmavý akcent v exteriéri domu odpovedá modernej geometrickej dynamike architektúry, ktorá je rozšírená o prírodné materiály a definuje dispozičné riešenie interiéru plného slnečných lúčov. Motivácia stavby so zvýšeným dôrazom na energetickú sebestačnosť je neprehliadnuteľná –⁠ celá nehnuteľnosť využíva solárny systém pozostávajúci zo solárnych panelov a fotovoltaiky veľkosti 30 m2.

Vzhľadom na dôraz využitia obnoviteľných zdrojov táto nehnuteľnosť spĺňa aj náročnejšie parametre eko bývania a bola ohodnotená energetickým certifikátom A+. Pridanou hodnotou je obklopenie prírodou a pozemok s rozsahom takmer 1 331 m2 prináležiaci k tomuto nadštandardnému bývaniu.

Základný charakter dodáva priestoru drevo – zútulňuje priestor a vnáša prírodný nádych celému objektu. Toto bývanie sa pýši svojou dennou spoločenskou časťou s krbom na prvom poschodí, obohatenom o kuchyňu z orechového masívu s jedálňou. 

Galéria

  • Zdroj: Svoboda & Williams
  • Zdroj: Svoboda & Williams
  • Zdroj: Svoboda & Williams
  • Zdroj: Svoboda & Williams
  • Zdroj: Svoboda & Williams
  • Zdroj: Svoboda & Williams
  • Zdroj: Svoboda & Williams
  • Zdroj: Svoboda & Williams
  • Zdroj: Svoboda & Williams

Z dennej časti vedie priamy vstup na terasu s výhľadmi na okolitú prírodu a prístupom na veľkorysú záhradu. Súčasťou prvého poschodia je okrem iného aj ateliér, a na svoje si prídu aj skutoční milovníci relaxu – dom totiž skrýva kombinovanú saunu od dizajnéra Timo Nakari.

Druhé poschodie patrí prevažne štyrom spálňam a je doplnené o šatník, kúpeľňu a ďalšiu veľkú terasu, ktorá vzbudzuje pocit domova vďaka prirodzenému svetlu prichádzajúcemu do interiéru z mnohých strán. Tento eko dom tvorený čistými a jednoduchými formami otvára budúcim majiteľom bohaté možnosti realizácie interiérového dizajnu.

Dominantným stavebným materiálom domu je rozmanitý výber kvalitného masívneho dreva bez lepenia, minimalizujúci vplyv na životné prostredie. Samotná stavba nesie základ z betónového monolitu a smrekového dreva. 

Tento rodinný dom v sebe nesie prvky dizajnovej jednoduchosti - a v spojení s naturálnosťou a vďaka využitiu udržateľných prvkov spolu s technológiami obnoviteľných zdrojov skutočne zdôrazňuje svoju funkčnosť minimalizovania nákladov, čo jednoznačne poteší jeho budúcich majiteľov a inšpiruje realitný svet. 

 

Realitná kancelária Feel-Home vznikla pod záštitou Svoboda & Williams, ktorá reprezentuje inovatívne bývanie na slovenskom realitnom trhu od roku 2019. V Českej Republike Svoboda & Williams pôsobí už cez tri dekády a na trhu s prémiovými nehnuteľnosťami sa stala doslova ich synonymom. Ako jediná realitná spoločnosť na území Česka a Slovenska patrí pod medzinárodnú sieť Christie's International Real Estate, ktorá sa špecializuje predajom a kúpou luxusných nehnuteľností po celom svete. 

Viac informácií o tomto dome nájdete na stránke Feel-Home : https://feel-home.sk/predaj/rodinny-dom/detail/43035-landstrasse 

 

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube