Author photoAdrian Gubčo 27.09.2018 10:00

Construction update: Starý Háj, 13.9.2018

Petržalský projekt Starý Háj od developera VI GROUP sa rýchlo blíži k dokončeniu. Bytový dom vzniká v prudko sa meniacej lokalite v blízkosti novej trate petržalskej električky, ktorá sa čoskoro premení na kompaktnú mestskú zónu.

Projekt okrem dopravnej dostupnosti stavil na veľké množstvo zelene, ktorá je prítomná aj na pozemku, ako aj celkovú cenovú dostupnosť. Vďaka tomu sa 126 bytov, ktoré boli v ponuke, vypredalo veľmi rýchlo. Samotná stavba má podobu doskového, 9-podlažného domu, ktorého najvýraznejším architektonickým prvkom je raster vystúpených balkónov a zapustených loggií, spoločne s rozsiahlym použitím tehličkového obkladu, čo domu dodáva teplejší a uchopiteľnejší výraz. V parteri vznikne priestor pre 22 obchodných prevádzok, parkovanie bude riešené v podzemnom podlaží aj na povrchu, dokopy by malo ísť o 190 miest. Developer okrem toho zrekultivuje okolité zelené plochy, smerom k projektu Fuxova má vzniknúť parčík o výmere 2.680 metrov štvorcových s detským ihriskom. Architektom budovy je samotný developer, dokončenie sa očakáva v poslednom kvartáli tohto roku so sťahovaním obyvateľov na začiatku budúceho.

VI Group patrí k menším, no veľmi aktívnym developerom. Okrem tohto projektu nedávno ukončil realizáciu ďalšieho petržalského projektu Panónka a novomestského projektu Kubik (report čoskoro). V realizácii má v Bratislave ďalšie tri projekty: Septimo II, podarený staromestský projekt Vila Ľadová a zatiaľ najväčšie sústo, výškovú budovu Matadorka.

Azda s výnimkou posledného menovaného sa developerovi darí relatívne dobre vstupovať do jednotlivých lokalít a oživovať nevyužité pozemky či budovy. Model VI Group tak výrazne pomáha v snahe o skompaktnenie a efektívnejšie vyplnenie mesta, čo by malo byť (aj) verejným záujmom.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Pohľad z električkovej estakády
  • Pohľad z Bosákovej
  • Na fasáde zaujmú veľké plochy tehličkového obkladu
  • Na pozemku sú prítomné vzrastlé stromy, čo projektu veľmi pomôže pri oživovaní exteriérových priestranstiev
  • Pohľad od Černyševského
  • Pohľad z električkovej estakády, severná fasáda
  • Zdroj: VI Group

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube