Author photoAdrian Gubčo 26.03.2018 08:30

Construction update: Žilinská, 19.03.2018

Zdá sa, že k definitívnemu dokončeniu sa pomaly blíži projekt rekonštrukcie a dostavby nárožného objektu na Žilinskej, za ktorým stojí spoločnosť TTT Real, prepojená s architektonickou kanceláriou Jančina architekti. Projekt mal v priebehu výstavby problémy a opozdil sa o roky.

V rámci prestavby pribudli k pôvodne päťpodlažnému objektu ďalšie tri podlažia. Cieľom developera bolo vytvoriť nadštandardné malometrážne bývanie v centre mesta, vzniklo tak 39 bytov s výmerami od 30 do 50 metrov štvorcových. Projekt onoho času zaujal cenou, ktorá bola v prepočte na štvorcový meter vyššia ako v iných nadštandardných projektoch v centrálnej časti Bratislavy, ale aj slabým predajom, keď developer dlhodobo nepredal ani jeden byt. Klientov nepresvedčili ani technické riešenia v podobe parkovania zakladačovým systémom, vybavenosť v parteri či "moderná architektúra". Dokončenie bolo pôvodne plánované na jeseň 2016, dnes možno dúfať, že to bude v priebehu tohto roka.

Žilinská bola jeden z tých prípadov, keď sa neskúsený investor pokúšal podnikať v náročnom prostredí realitného developmentu. Je pozitívne, že pomaly sa tento príbeh chýli ku koncu, keďže na Žilinskej, ktorá by inak mohla byť mestskou triedou, nebude strašiť polodokončený objekt, na druhej strane by príbeh tohto projektu mal byť mementom pre tých, ktorí si myslia, že je jednoduché stať sa developerom a stačí k tomu mať peniaze navyše.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Zdroj: Jančina architekti

Súvisiace články

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube