Author photoAdrian Gubčo 12.12.2017 12:00

Construction update: UniQ Majakovského, 2.12.2017

UniQ Majakovského patrí k niekoľkým málo bratislavským projektom, pri ktorých je jasné, že patria do najvyššej úrovne štandardu nielen cenami, ale aj architektúrou. Luxusný rezidenčný projekt v blízkosti Horského parku sa v týchto mesiacoch už dokončuje.

Projekt developuje spoločnosť Cresco Group, ktorá vybudovala luxusný bytový dom pozostávajúci z trojice v prízemí prepojených päťpodlažných hmôt, obsahujúcich 45 bytov. V strednej časti sa nachádza recepcia, parkovanie je riešené v podzemí, k čomu bol využitý náročný svahovitý pozemok.

Architektúra je veľmi decentná a nesie podpis kvalitného štúdia Bogle Architects, ktoré stojí v Bratislave aj za vydareným kancelárskym objektom UniQ Staromestská od toho istého developera. Výstavba bude dokončená v prvej polovici roku 2018.

Projekt vyvolal obavy verejnosti z ničenia Horského parku, nádherného poloprírodného rekreačného územia. Hoci obavy možno chápať, UniQ parku v skutočnosti nijako neublíži a vytvorí len novú situáciu v prípade jedného zo vstupov.

Treba však otvorene povedať, že je prirodzené, že developeri chcú využiť lukratívnu polohu. Je pozitívne, že v tomto prípade nevznikol skrytý ohradený komplex (čo je bohužiaľ bežnejšie), ale niečo, čo podčiarkuje exkluzívnosť lokality.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Zdroj: Cresco Group

Súvisiace články

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube