Author photoAdrian Gubčo 07.09.2018 08:30

Construction update: Twin City Tower, 4.9.2018

Výstavba projektu Twin City Tower je tesne pred dokončením. Najviditeľnejšie práce aktuálne prebiehajú na exteriérových priestranstvách, administratívny development sa už pripravuje na odovzdanie klientom.

Aktívne sa pracuje na okolitých chodníkoch, predovšetkým v úseku medzi Twin City Tower a ostatnými blokmi Twin City, kde vznikne pešia pasáž so zeleňou, do ktorej budú orientované obchodné prevádzky a služby. Realizujú sa však aj plochy od Karadžičovej ulice, kde sa má predĺžiť cyklotrasa, a od Mlynských nív, kde vzniká "bulvár". Výsadba drevín a zelené úpravy by sa mali dokončiť až v priebehu jesene, teda v čase, keď sa komplex oficiálne otvorí aj nájomníkom.

Twin City Tower je zatiaľ posledný administratívny prírastok do zóny Nové Nivy od developera HB Reavis. 24-podlažná výšková budova s 89 metrami vyrastá zo sedempodlažnej podnože a spoločne vytvárajú nové nárožie ulíc Karadžičova a Mlynské nivy. Komplex obsahuje 34,5-tisíc metrov štvorcových kancelárskych plôch, ašpirovať bude na udelenie certifikácie BREEAM Excellent. Autormi pojektu sú kancelárie Siebert + Talaš, CEPM a John Robertson Architects Ltd.

Ukončením výstavby Twin City Tower pribudne ďalšia súčasť moderného komerčného downtownu vznikajúceho v tejto lokalite s mimoriadnou koncentráciou kancelárii a čoskoro aj bývania a obchodov. Rastúci tlak na územie postupne vyvoláva čoraz závažnejšie otázky na riešenie dopravy.

Developer na ne odpovedá vybudovaním "bulváru Nivy". Faktom však ostáva, že bez dovedenia pokiaľ možno segregovanej koľajovej vysokokapacitnej dopravy budú akékoľvek riešenia nedostatočné, na čo by malo mesto reagovať urýchlenou prípravou výstavby električkovej radiály po tejto ulici. 

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Kladenie chodníka pri Twin City
  • Budúci vjazd a cyklotrasa
  • Pasáž vnútri areálu Twin City, definitívne zelené úpravy sa budú realizovať až na jeseň
  • Projekty od HB Reavis sa všeobecne vyznačujú vysokým štandardom zelených úprav, Twin City Tower snáď nebude výnimka
  • Prechod smerom k
  • Zdroj: HB Reavis

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube