Author photoAdrian Gubčo 20.09.2018 09:00

Construction update: Twin City Tower, 18.9.2018

Ďalší z veľkých bratislavských projektov je tesne pred dokončením: Na administratívnej veži Twin City Tower prebiehajú posledné exteriérové a interiérové práce a pomaly sa do budovy začínajú sťahovať nájomníci. Developerom je HB Reavis.

Projekt, vytvárajúci atraktívne nárožie Karadžičovej ulice a ulice Mlynské nivy, je tvorený osempodlažnou podnožou s dizajnom pripomínajúcim predošlé fázy Twin City, a 24-podlažnou vežou, dosahujúcou výšku 89 metrov. Vzniklo tu 34.500 metrov štvorcových kancelárskych priestorov, kľúčovým tenantom by mala byť zatiaľ bližšie nešpecifikovaná nadnárodná IT a telekomunikačná korporácia.

V rámci projektu sa buduje aj pešia trasa medzi Twin City Tower a staršími časťami Twin City, kde vznikne oddychové zázemie pre zamestnancov v tejto kancelárskej zóne. Aktuálne je táto ulička v provizórnom režime, jej plné dokončenie sa očakáva až po výsadbe zelene v čase vegetačného pokoja, teda niekedy na začiatku roka 2019.

Samotný projekt bude dokončený ešte v priebehu tohto roka, developer plánuje slávnostné otvorenie ešte o niečo posunúť, hoci budova už bude funkčná. Súčasťou komplexu je aj interaktívne nasvietenie veže, ktoré umožňuje realizovať svetelné efekty, počas bežnej prevádzky tu však bude len ambientné osvetlenie. Architektami Twin City Tower sú kancelárie Siebert+Talaš a CEPM, o fasádu sa postalo britské štúdio John Robertson Architects Ltd.

Twin City Tower vstúpilo do bratislavskej panorámy vhodným a atraktívnym spôsobom a prispeje k zaujímavejšiemu charakteru tejto časti mesta - nového downtownu, kde dochádza k stále väčšej koncentrácii veží.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Twin City Tower a Twin City zo staveniska Stanice Nivy.
  • Twin City Tower z budúcej vozovky ulice Mlynské nivy.
  • Vstup.
  • Aktuálne sa už dokončujú chodníky a nástupné plochy.
  • Chodník od ulice bude bohužiaľ veľmi úzky - pre
  • Pohľad z nárožia v podnoži.
  • Recepcia.
  • Zdroj: HB Reavis

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube