Author photoAdrian Gubčo 18.12.2017 08:30

Construction update: Twin City Tower, 10.12.2017

Najnovšia bratislavská kancelárska veža, Twin City Tower, už takmer dosiahla plnú výšku. Dôkazom toho je aj výrazná prevaha fotiek orientovaných na výšku.

Twin City Tower bude mať 24 podlaží a výšku približne 88 metrov. Vyrastať bude z podnože, ktorá architektúrou nadviaže na nižšie bloky projektu Twin City, no veža samotná bude mať charakteristickú fasádu, dotvorenú medenými prvkami, čo má odkazovať na históriu lokality, keď sa v miestnej továrni Kablo zhotovovali medené káble.

Developer HB Reavis hlási približne trištvrte roka pred dokončením na jeseň 2018 trojštvrtinovú obsadenosť, nájomcami majú byť spoločnosti z oblasti leasingu, energochémie a bližšie nešpecifikovaná veľká technologická spoločnosť.

Už teraz možno konštatovať, že ide o jeden z najvydarenejších projektov developera. Elegantná figúra veže vytvára dobrý nástup do biznis zóny od Starého mesta, a dobre reaguje aj na pôvodnú zástavbu. V parteri, predovšetkým v časti orientovanej k prvým budovám Twin City, by mali vzniknúť služby v pešej pasáži, čo dodá projektu mestskejší ráz. Architekti z kancelárii Siebert + Talaš, CEPM a John Robertson Architects odviedli v tomto prípade dobrú prácu.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Zrážka mierok vytvára zaujímavý kontrast.
  • Nárožie projektu si už na istých fórach vyslúžilo prezývku bratislavský Flatiron.
  • Výšková trojka: TCT, VÚB, CBC.
  • Zdroj: HB Reavis

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube