Author photoAdrian Gubčo 14.12.2017 09:00

Výhľady z ITB Development

Developer ITB Development si nad svojim sídlom, business centrom Wallenrod, ktorý sám vybudoval, zriadil novú zasadačku v recyklovanom lodnom kontajneri. Výhľady z nej sú mimoriadne zaujímavé a zasadačka samotná je ako stvorená na to, aby developer pri stretnutiach zapôsobil.

Developer túto zasadačku nazýva Skybox, jeho idea vychádza z projektu Ark Shelter, za ktorým stojí slovenský architekt Martin Mikovčák, pôsobiaci v Belgicku. Skybox je prvou kabínou svojho druhu, osadenou na streche. ostatné sa nachádzajú len na zemi a inštalované boli zatiaľ len v krajinách Západnej Európy. Záujem o ne však postupne rastie. 

Spoločnosť ITB Development je personálne prepojená s úspešným slovenským architektonickým štúdiom Architekti Šebo Lichý. To sa odráža aj v charaktere jednotlivých projektov, ktoré nesú špecifickú pečať a štandardne sa snažia prinášať nové prvky do jednotlivých developmentov - v prípade projektu Nový Háj to napríklad bola vysoká flexibilita dispozícii, pričom klienti mohli dokonca ovplyvniť umiestnenie, tvar a veľkosť okien, u Mamapapy menšie komunitné centrum. 

Pre bratislavský development je prítomnosť podobných firiem prínosom.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Existujúca administratívna štvrť na Nivách sa rozširuje.
  • Budúci downtown, ktorý sa v najbližších rokoch zaplní novými vežami.
  • Pohľady prirodzene priťahuje Hrad, týčiaci sa ponad staromestské strechy.
  • Len pred pár dňami developer Lordship oznámil, že bude rekonštruovať budovu niekdajšieho hotela Kyjev. Nanešťastie však ešte nie je známy jeho finálny vzhľad.
  • Pohľad na centrum a Mickiewiczovu ulicu. Developer pripravuje v blízkej budúcnosti zmeny, ktoré by mali viesť k ukľudneniu a zlepšeniu Mickiewiczovej.
  • Prvá výšková budova v Bratislave, Manderla, bola súčasníkmi kritizovaná podobne ako dnešné výškové budovy. Išlo však o prvý symbol toho, že Bratislava sa chcela profilovať ako ambiciózne mesto, hľadiace do budúcnosti namiesto minulosti.
  • V zasadačke. Developer mal rozhodne dobrý nápad s jej zriadením.

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube