Author photoAdrian Gubčo 14.03.2018 08:30

Pocitová mapa Bratislavy

Pre skvalitnenie úrovne verejných priestranstiev, vypracovanie Manuálu tvorby verejných priestranstiev, ako aj kvalitnú analýzu súčasného stavu mestského exteriéru, sú tzv. pocitové mapy mimoriadne užitočným nástrojom. Teraz je možné podobnú mapu vyplniť aj pre Bratislavu.

Zdroj: Atrium Architekti

Zdroj: Atrium Architekti

Tvorba pocitovej mapy je veľmi jednoduchá - do podkladu stačí zaznačiť body či línie v závislosti od vašej odpovede na položenú otázku. Tie sú v štyroch kategóriách - doprava, atraktivita verejných priestorov, zeleň a bezpečnosť - pričom sa autori mapy pýtajú napríklad na pociťované bariéry, stav verejných priestranstiev, údržbu zelene a podobne. Po získaní veľkého množstva údajov získajú analytici mimoriadne rozsiahlu databázu podnetov, ale aj inšpirácii, s ktorými možno efektívne narábať a využiť ich pri plánovaní lepšej budúcnosti verejných priestranstiev.

V skutočnosti nejde o aktivitu Hlavného mesta, ale o jeden z verejnoprospešných projektov významnej a mimoriadne oceňovanej východoslovenskej architektonickej kancelárie Atrium Architekti, ktorá aktuálne pracuje na príprave Manuálu tvorby verejných priestranstiev mesta Prešov. Hoci u nás ešte takýto manuál zrejme ešte nejakú dobu nevznikne, v prípade jeho realizácie v budúcnosti budú podklady z pocitovej mapy Bratislavy nepochybne veľmi užitočné. 

 

Prispieť do Pocitovej mapy môžete po kliknutí na tento odkaz.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube