Author photoAdrian Gubčo 18.12.2023 21:07

Martin Šramko z Immocapu: Prinesieme špičkové bývanie v dobrých lokalitách, o sídliská nemáme záujem

Na bratislavskom rezidenčnom trhu došlo v posledných mesiacoch k dôležitej novinke. Developer Immocap, ktorý sa doteraz spájal najmä s komerčnými nehnuteľnosťami, ohlásil veľkorysé plány na rozvoj bývania. Vstupuje tak v pomerne náročnej dobe do vysoko konkurenčného prostredia, v ktorom sa chce presadiť kvalitou a technickou úrovňou.

Zdroj: Startitup

Zdroj: Startitup

Immocap stojí za viacerými známymi projektami. V roku 2012 dokončil nákupné centrum Central, v roku 2018 zas bola ukončená rekonštrukcia neďalekého podchodu pod Trnavským mýtom. V minulom roku bola ukončená realizácia kancelárskeho komplexu Lakeside Park 02 a v týchto dňoch finišujú práce na bizniscentre The Mill. Okrem toho je spájaný aj s veľkým zámerom výstavby novej lokality na mieste bývalého Domu odborov Istropolis.

Popri týchto projektoch však pripravuje hneď niekoľko ďalších. Ako oznámil v priebehu novembra, počas najbližších desiatich rokov plánuje vybudovať 1.500 bytov v šestici projektov. Spájať ich má poloha v dobrej lokalite v relatívne slušnej dostupnosti centra mesta, kvalitná architektúra a špičkový technologický štandard.

Ide o odvážne tvrdenia, zvlášť v kontexte aktuálnej situácie na realitnom trhu. Developer je však tesne pred štartom výstavby dvojice zo zmieneňovaných zámerov, pričom už spustil predpredaj prvých bytov. Aktuálne tak už môže konfrontovať plány s realitou – a údajne to nie je vôbec zlé.

 

 

Toľko aspoň tvrdí Martin Šramko, CEO spoločnosti Immocap, ktorý je hosťom ďalšieho dielu relácie Metropola. V rozhovore prezrádza, kto je cieľovou skupinou zákazníkov nových projektov, prečo verí, že práve Immocap ponúka najlepší technologický štandard, ako by sa mal ďalej rozvíjať downtown aj aké sú plány v prípade Nového Istropolisu.

Metropola je nový diskusný seriál, ktorý vám YIM.BA prináša v spolupráci s portálom Startitup. V pravidelných rozhovoroch sa budeme rozprávať s developermi, architektmi, politikmi, ľuďmi z neziskového sektora a ďalšími expertmi, ktorí majú čo povedať k otázkam, ktoré trápia vývoj nielen Bratislavy. Od súkromných projektov po veľké strategické vízie, od architektúry po dopravné témy - aj o tom je vznik metropoly. Seriálom vás bude sprevádzať Adrian Gubčo, autor portálu YIM.BA - Yes In My Bratislava.

 

Obsah vznikol v spolupráci so spoločnosťou Immocap.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube