Author photoAdrian Gubčo 21.06.2018 08:45

Construction update: Stanica Nivy, 18.06.2018

Budúca najvyššia budova na Slovensku - aspoň na nejaký čas - už začína výraznejšie rásť. V realizácii je stále ešte len prízemie a vstupná časť, čoskoro však začnú rasť aj štandardné podlažia.

Nivy Tower dosiahne výšku 125 metrov a poskytne 31-tisíc metrov štvorcových kancelárskych priestorov. Mala by byť certifikovaná v rámci systémov BREEAM a WELL, obsahovať najrýchlejšie výťahy na Slovensku a vznikne tu aj atrakcia - strešná reštaurácia s výhľadmi na Bratislavu. Budova navrhnutá architektonickou kanceláriou Benoy bude dokončená v roku 2019 a bude tak prvou dokončenou časťou Stanice Nivy.

Stanica Nivy predstavuje jeden z najväčších projektov v Bratislave, zahŕňajúci nákupné centrum, podzemnú autobusovú stanicu, farmársku tržnicu, strešný park a zmieňovanú kancelársku vežu. Obchody budú tvoriť takmer 70-tisíc metro štvorcových plochy, 3-tisíc metrov pokryje tržnica. Pre potreby zákazníkov vznikne 2150 parkovacích miest. Za architektonickým konceptom stojí Benoy v spolupráci so slovenskou kanceláriou SIEBERT + TALAŠ, dokončenie sa očakáva v priebehu roka 2020.

Za projektom stojí developer HB Reavis, ktorý v zóne okolo ulice Mlynské nivy realizuje svoju víziu Nové Nivy, teda administratívno-obchodnú štvrť, ktorá z územia urobí komerčné centrum Bratislavy. Hoci zóna priamo neobsahuje bývanie, čo je veľká chyba, pozitívom ostáva, že developer sa snaží znížiť dopad na životné prostredie a zdravie obyvateľstva - Nové Nivy sa stávajú prvou štvrťou sveta, ktorá má splniť požiadavky certifikácie BREEAM Communities International

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Zdroj: HB Reavis

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube