Author photoAdrian Gubčo 11.12.2017 08:30

Construction update: Sokolská Residence, 2.12.2017

Po dlhej dobe je tesne pred dokončením rezidenčný projekt Sokolská Residence na rovnomennej ulici. Nadštandardná bytovka od developera ITB Development mala byť hotová už pred rokom.

Projekt vznikol v kopcovitom teréne medzi Sokolskou a Okánikovou ulicou, čo architekti využili pre vytvorenie akéhosi dvora. Byty tak majú prakticky z každej strany výhľad na zeleň, hoci tie najlepšie majú aj dobrý výhľad na severnú časť centra mesta.

Vzhľadom na lokalitu nie je prekvapením, že projekt patrí k luxusnejším, čo dokazuje aj komornejším počtom bytov, ktorých je 35. Architekti ITB Development, teda spolumajitelia spoločnosti, Architekti Šebo Lichý, sa vyhrali aj na dispozíciách, kde v súlade so svojimi zvyklosťami aj v iných projektoch poskytujú možnosti klientskych zmien. Na predaj zostávajú posledné štyri byty.

Konečne sa tak končí výstavba projektu, ktorý poznačili problémy s dodávateľom stavebných prác. Ide o príjemný prírastok do štvrte, ktorá je už stavebne v podstate dotvorená. Výnimkou sú len prestavby existujúcich domov, ktorých pekné príklady možno nájsť aj v bezprostrednom okolí projektu. 

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Novinka vo výhľade: vežiak Première na Šancovej od developera FINEP.
  • Z Okánikovej je Sokolská nenápadná.
  • Vďaka využitiu terénu bolo možné podstatnú časť hmoty ukryť.
  • V susedstve vzniká aj tento zaujímavý dom, za ktorým stoja architekti z GutGut. V ďalšej fáze by sa mal asanovať aj dom v pozadí.
  • Zdroj: ITB Development

Súvisiace články

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube