Author photoAdrian Gubčo 19.01.2018 10:00

Noc architektúry 2018 zima

Pomaly sa blíži dátum ďalšieho podujatia zo série Noc Architektúry 2018 Zima. Tím okolo združenia Archtung opäť pripravil mimoriadny program, ktorého súčasťou bude niekoľko skvelých prezentácii, prednášok a bohatý kultúrny program. Hlavnou témou tohto večera budú architektonické súťaže.

Zdroj: Archtung

Zdroj: Archtung

Zimná Noc Architektúry sa uskutoční vo štvrtok, 15.2.2018 od 17.00 v priestoroch Fakulty Architektúry STU v Bratislave.

Noc architektúry je multižánrová platforma poskytujúca náhľad do centra diania na fakulte. Predstavuje večernú udalosť, kedy sa celý objekt fakulty zmení na krajinu plnú vystavených ateliérových prác študentov a to s hlavným cieľom - ukázať odbornej a širokej verejnosti výsledky tvorby širokého spektra projektov vytvorených na pôde fakulty architektúry za posledný semester.

Pre verejnosť však môžu byť zaujímavé aj ďalšie súčasti programu: okrem spomínanej študentskej súťaže CHEDDAR to bude krst publikácie Vladimír Dedeček jej autorkou Monikou Mitášovou, vo formáte 15-minútovky sa predstaví napríklad česká platforma Superstudio Contest, ktorá organizuje netradičnú - 24hodinovú formu súťaženia, architekt Peter Lényi z ateliéru 2021, ktorý porozpráva o skúsenostiach a aktívnej iniciatíve v organizovaní verejných súťaží, CAMP - Centrum architektury a městského plánování predstaví vznik a fungovanie novej platformy, ktorej primárnym cieľom je prehĺbiť verejnú diskusiu o rozvoji Prahy, alebo spoločnosť Penta Real Estate, ktorej predstavitelia prezradia prístup k architektonickým súťažiam vo sfére developmentu. Súčasťou programu bude aj diskusia iniciatívy pre lepšiu Bratislavu Plán Bratislava od architekta a aktivistu Matúša Valla, platforma o designe Pechtle - Mechtle, vernisáž výstavy výsledkov workshopu 1:1 od Wo|V|eN, alebo aj výstava projektov Hyperloop v kotolni.

Hlavným bodom programu však bude prednáška dánskeho architektonického ateliéru COBE. Zastupovať ho bude Thomas Krarup - partner a šéf projektovej časti Kodanskej pobočky. Ateliér COBE je progresívna a súčasná komunita architektov, ktorá sa zameriava na architektúru a dizajn od budov, cez verejný priestor až po rozsiahle urbanistické plánovanie. Architektúra, ktorú tvoria sa v rozličných mierkach snaží o čo najlepšie pochopenie kontextu práve skrz sociálnu interakciu. Týmto prístupom ateliér dosiahol úspechy skrz viaceré víťazné a oceňované projekty na národnej aj medzinárodnej úrovni.

Noc bude zakončená kultúrnym programom a afterpárty.

Návštevu podujatia možno len odporučiť, keďže organizátorom sa podarilo aj tentokrát poskladať naozaj vynikajúci program. Tajný tip? Prezentácia CAMPu - teda platformy, ktorá Bratislave mimoriadne chýba, a ktorá je najlepším prostriedkom, ako sprostredkovať rozvoj mesta širokej verejnosti jasným, priateľským a zrozumiteľným spôsobom.

 

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube