Author photoAdrian Gubčo 04.07.2018 13:00

Stavebné povolenie pre výstavbu LBG Arény udelené

V mestskej časti Bratislava - Rača bolo po dlhom procese schvaľovania konečne podpísané stavebné povolenie pre výstavbu športovo-relaxačného centra LBG arena. Už v blízkej dobe tak táto mestská časť získa komplex, ktorý môže radikálne zvýšiť kvalitu života v tejto časti mesta.

Zdroj: Luka & Bramer Group

Zdroj: Luka & Bramer Group

Projekt, za ktorým stojí investičná spoločnosť Luka & Bramer Group, a.s., a hokejista Ľubomír Višňovský, sa nachádza v dotyku so športovým areálom medzi Černockého, Kadnárovou, Hečkovou a Žitnou ulicou.

Pozostáva z viacerých základných častí: hokejovej haly s klziskom vhodným pre hokej i krasokorčuľovanie, hokejbalovej haly, bazénovej haly s 6-dráhovým 25-metrovým bazénom, fitnesscentra, exteriérových multifunkčných športovísk, ako aj potrebnej infraštruktúry, čo zahŕňa ubytovacie a stravovacie kapacity či šatne. Komplex by malo obslúžiť 80 parkovacích miest.

Architektonicky pôjde o vysoko modernú stavbu, za dizajnom stojí kancelária architekta Tomáša Čechvalu. V prípade, že sa výstavba okamžite rozbehne a nič ju už nezdrží, LBG Aréna by mohla byť hotová v priebehu roka 2020.

V prípade úspešnej realizácie bude LBG Aréna vzorovým projektom, ktorý nielen mimoriadne rozšíri možnosti aktívneho trávenia voľného času v Rači, ale môže inšpirovať aj ostatné metské časti, kde by podobné športové centrá mali vzniknúť tiež. Hoci v nedávnej minulosti došlo k výraznému úbytku športovísk, stále existuje dostatok priestorov s potenciálom zmeny - v Karlovej Vsi to je napríklad okolie futbalového ihriska na Molecovej ulici, podobne v Dúbravke, v Podunajských Biskupiciach chátrajúci areál TJ Spoje.

Tu všade by mohli vzniknúť moderné centrá, ktoré by kombinovali športoviská, možnosti pre gastronómiu či socializáciu, ale aj priestory pre rozvoj komunitných vzťahov. Ide o koncept, ktorý je veľmi rozšírený v Severnej Amerike, u nás snáď bude mať prvého viditeľného reprezentanta v podobe veľmi nádejne pôsobiacej LBG Arény.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Zdroj: Luka & Bramer Group
  • Zdroj: Luka & Bramer Group
  • Zdroj: Luka & Bramer Group
  • Zdroj: Luka & Bramer Group
  • Zdroj: Luka & Bramer Group

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube