Author photoAdrian Gubčo 12.10.2017 14:00

Rekonštrukcia podchodu na Trnavskom mýte začína

V pondelok 16. októbra by sa mala spustiť rekonštrukcia podchodu na Trnavskom mýte, ktorú v koordinácii s Bratislava - hlavné mesto SR zrealizuje developer blízkeho nákupného centra Central, Immocap Group.

Zdroj: Immocap Group

Zdroj: Immocap Group

Malo by ísť o komplexnú rekonštrukciu, po ktorej vznikne bezbariérový priestor s novými službami (potraviny, drogéria, trafika, kvetinárstvo, kaderníctvo, gastro), chránený kamerovým systémom a strážnou službou. Immocap do rekonštrukcie investuje 2,5 milióna eur, ďalšieho 1,2 milióna zafinancuje mesto, ktoré obnoví eskalátory, výťahy a zrealizuje povrchové úpravy na Trnavskom mýte, vrátane revitalizácie zastávok.

Podchod bude funkčný aj počas rekonštrukcie, dokončenie sa očakáva v lete 2018. Podľa starších informácii pripravil návrh podchodu architekt Ivan Kubík, ktorý navrhoval aj Central.

Immocap má v lokalite ďalšie plány. Len nedávno developeri v spolupráci s YIT Slovakia odkúpili budovu Istropolisu, kde zrejme zrealizujú nový multifunkčný projekt. Podchod hrá v tejto vízii zásadnú úlohu, pretože môže prepojiť nový development s nákupným centrom, ktorý síce už Immocapu nepatrí, ale zvyšuje potenciálnu hodnotu nového zámeru.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Zdroj: Immocap Group
  • Zdroj: Immocap Group
  • Zdroj: Immocap Group

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube