Author photoAdrian Gubčo 13.09.2016 14:00

Prvé detaily druhej fázy projektu Eurovea sú známe

Počas tohto septembra sa očakáva zvýšenie aktivity na mnohých projektoch. Jedným z najočakávanejších je druhá fáza mimoriadne úspešného projektu Eurovea, o ktorej začínajú presakovať prvé informácie.

Zdroj: Eurovea via Across

Zdroj: Eurovea via Across

Prvé zaujímavé informácie sa objavili v súvislosti s článkom v retailovom magazíne Across, kde majiteľ Eurovey a riaditeľ spoločnosti J&T Real Estate Peter Korbačka informoval o plánovanom rozšírení nákupného centra o ďalších 25.000 metrov štvorcových prenajímateľných plôch. Riešenie rozšírenia bude vychádzať z prvej etapy, nákupná časť bude mať tri podlažia, pod ktorými budú dve podlažia vyhradené pre parkovanie. Rozšírenie bude zamerané na skvalitnenie food courtu, rozšírenie kín a prispôsobené požiadavkám veľkých kotevných nájomcov. Pokračovania by sa mal dočkať aj nábrežný park.

Náznakovo sú však známe aj údaje o ostatných častiach projektu. Tak ako v prvej fáze, aj druhá fáza bude doplnená rezidenčnou a kancelárskou časťou. V rámci obytnej funkcie pribudne približne 150 bytov a 25.000 štvorcových metrov  kancelárskych plôch. Byty sa budú nachádzať skôr v nižších budovách, kancelárske priestory budú koncentrované do výškovej budovy v blízkosti Tower 115, ktorá by podľa vizualizácii mohla možno byť aj prvým bratislavským mrakodrapom (teda s výškou nad 150 metrov). J&T Real Estate v blízkej dobe odhalí ďalšie podrobnosti. Jedna vizualizácia okrem toho ukazuje aj peší most cez Dunaj, smerom k miestu, kde J&T Real Estate spoločne s developerom HB Reavis pripravuje projekt Nové Lido.

Tieto informácie prichádzajú v čase, keď je na spadnutie začiatok výstavby nákupného centra Stanica Nivy, ale aj spustenie predaja bytov v projekte Čulenova (Skypark?). V konkurencii významných projektov nechce Eurovea ťahať za kratší koniec, čo vyvoláva vysoké nároky na architektúru a dizajn verejných priestranstiev.

Zatiaľ považujeme za pomerne prekvapivý nízky počet bytov a fakt, že sa podľa všetkého plánuje realizácia len jednej výškovej budovy. Na druhej strane, toto len posilní exkluzivitu bývania v Eurovei a prispeje k luxusnému pôsobeniu celého projektu. 

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Zdroj: Eurovea via Across
  • Zdroj: Eurovea via Across
  • Zdroj: Eurovea via Across

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube