Author photoAdrian Gubčo 14.02.2018 14:00

Nové vizualizácie Einparku

Ďalší z rady petržalských projektov v blízkosti Einsteinovej, Einpark od developera Corwin, má nové vizualizácie. Tieto už zobrazujú aj (pravdepodobný) finálny vzhľad fasády kancelárskej budovy, za ktorej dizajnom stojí slovinská architektka medzinárodnej úrovne Špela Videčnik.

Zdroj: Corwin

Zdroj: Corwin

Developer na dlhodobo prázdnom pozemku buduje multifunkčný projekt, ktorý pozostáva zo sedempodlažnej administratívnej budovy v tvare "L", orientovanej do Einsteinovej, a výškovej rezidenčnej budovy s osemnástimi podlažiami a 110 bytmi. Štandard je v priemere vyšší, čo je odrazené na cenách, v dôsledku čoho zostáva voľná ešte vyše polovica bytov. Klienti sa azda obávajú blízkosti k rušnej Einsteinovej ulici, toto by však malo byť čiastočne riešené práve osadením budovy a vybudovaním bariéry v podobe kancelárskeho bloku. V parteri kancelárskej budovy, resp. aj na úrovni druhého podlažia prístupného z lávky spájajúcej obe strany Einsteinovej, by mali vzniknúť retailové prevádzky. Projekt je už vo výstavbe, aktuálne sa realizujú základy, celkové dokončenie sa očakáva v lete 2019.

Einpark je v podstate celý navrhnutý štúdiom A1 Architecture, s ktorým developer spolupracuje napríklad aj pri projekte Blumental. Pri fasáde kancelárskej budovy sa však rozhodol inak a oslovil významnú slovinskú architektku. "Tento projekt je spoluprácou medzi našim štúdiomu OFIS a slovenským štúdiom, ktoré ktoré navrhlo samotnú budovu . My sme boli prizvaní aby sme vytvorili obálku, dizajn fasády. Budova sa nachádza blízko jednej z veľkých bratislavských ciest. Chceme aby bola viditeľná pre autá, ktoré prechádzajú okolo, aby ju zaregistrovali. Vytvárame dizajn, ktorý spojí dva elementy - horizontálny a verikálny. Uvidíte, ako to nakoniec dopadne," vyjadrila sa Špela Videčnik v rozhovore pre Hospodárske noviny.

Vizualizácie zatiaľ ukazujú, že zahraniční architekti sa rozhodli viac pracovať s prírodnými materiálmi. Viac bude možné povedať až po definitívnom spustení prezentácie administratívneho centra, nateraz sa však dá povedať, že na Einsteinovej pribudne rozpoznateľná a pomerne príjemná kancelárska budova, ktorá dobre doplní zástavbu v tejto lokalite.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Zdroj: Corwin
  • Zdroj: Corwin
  • Zdroj: Corwin
  • Zdroj: Corwin
  • Zdroj: Corwin
  • Zdroj: Corwin

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube