Author photoAdrian Gubčo 12.02.2018 08:30

Kesselbauer odhaľuje novú podobu

Spoločnosť Proxenta, ktorá sa postupne aktivizuje aj v realitnom biznise, zverejnila na svojej stránke novú aktualizovanú podobu svojho projektu Kesselbauer, ktorý bol pôvodne známy ako Rezidencia Medzi Hviezdami.

Zdroj: Proxenta

Zdroj: Proxenta

Projekt svojím vzhľadom svojho času vyvolal diskusiu, keďže vznikne na mieste, kde sa dnes nachádzajú dva domy - kým mladší z nich bude asanovaný a nahradený novou modernou štruktúrou, staršia historická budova má byť nadstavaná, pričom nadstavba má byť od Námestia 1. mája v historizujúcom štýle. Redizajnom prešla hlavne modernejšia časť objektu, ktorá pôsobí oproti pôvodnému návrhu výrazne lepšie.

Projekt ako taký bude obsahovať 122 bytov, 4 obchodné jednotky a parkovanie v podzemnej garáži. So susedným už dokončeným projektom developera, Weinhauer, bude Kesselbauer zdieľať dvor, prepojené budú aj garáže. Realizácia by sa mala v ideálnom prípade spustiť ešte tento rok, dokončenie tak možno očakávať približne v roku 2019.

Nadstavba budovy v danej podobe je pomerne kontroverzná. Mnohé pokusy v Bratislave budovať v historizujúcom štýle dopadli skôr gýčovým fiaskom ako citlivým dotvorením objektu či okolia. Veľmi veľa bude záležať na kvalite realizácie, treba zároveň podotknúť, že ide v podstate len o fasádu, keďže za ňou už pôjde o moderný bytový dom. Každopádne, dokončením Kesselbaueru sa výrazne dotvorí daný blok domov.

Zostane tak už len jedna preluka, kde je však už naplánovaná výstavba projektu Metropolitan Star, za ktorým má stáť developer Archikód.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Zdroj: Proxenta
  • Zdroj: Proxenta
  • Zdroj: Proxenta
  • Zdroj: Proxenta
  • Zdroj: Proxenta

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube