Author photoAdrian Gubčo 02.05.2018 08:30

Construction update: Petržalka City II, 25.04.2018

Druhá etapa projektu Petržalka City, ktorý má jedného dňa vytvoriť centrum tohto najväčšieho slovenského sídliska, dosiahla štádium hrubej stavby a realizuje sa fasáda. Projekt môže byť dokončený ešte v priebehu tohto roka.

Druhé pokračovanie inak celkom pozitívne prijatého developmentu má podobu mohutného, 14-podlažného domu, ktorý sa viac ponáša na známe petržalské terasové paneláky. V projekte vznikne takmer 140 bytov a apartmánov, časť jednotiek je ešte stále v ponuke. Budova veľmi mierne kopíruje tok Chorvátskeho ramena, ktoré sa v tomto úseku ohýba. Smerom k vodnej ploche bude orientovaných niekoľko prevádzok, ďalšie priestory s kanceláriami vzniknú aj smerom do ulice. Parkovanie je riešené prevažne v podzemí, ale aj na povrchu.

Developeri zo spoločností Lentimex a Sollaris Development v druhej etape nepriniesli veľa inovácii, takisto ani architektúra od kancelárie Bluhm Partner sa nijak zásadne nevymedzuje zo štandardu nastaveného prvou časťou projektu (azda okrem pôsobenia mohutnej mierky druhej etapy). Napriek tomu, prvá časť Petržalka City si nepochybne získala určitú obľubu, o čom svedčí v teplejších mesiacoch plná letná terasa. Ak sa na toto nadviaže, posilní sa rekreačný charakter okolia Chorvátskeho ramena, čo je pozitívne.
 

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Pohľad od ramena a nového chodníka
  • Petržalka City I a II
  • Terasa smerom k ramenu bude zrejme využitá pre prevádzky, podobne ako je tomu v prvej etape
  • Pohľad od ulice
  • Zdroj: Sollaris Developers & Lentimex

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube