Author photoAdrian Gubčo 02.10.2018 10:00

Construction update: Lužná 2A+2B, 13.9.2018

Na severnom okraji sídliska Petržalka vzniká postupne obytná štvrť, ktorej podstatnú časť zrealizoval developer Vodotika-MG. V tejto chvíli sa pracuje na dvoch budovách - pred dokončením je Lužná 2A, v realizácii je aj Lužná 2B.

Prvý objekt, Lužná 2A, vyznačujúca sa azda najfarebnejšou fasádou v Bratislave, má osem nadzemných podlaží, kde vzniklo 58 bytov a 485 metrov štvorcových obchodných priestorov na prízemí. Divoká farebnosť znižuje celkovú estetickú úroveň domu, hoci aj pri triezvejšom výbere farieb by šlo v podstate len o priemernú bytovku. Parkovanie bude čiastočne v podzemí, ale aj na povrchu. Celkové dokončenie možno očakávať ešte v priebehu tohto roka.

Lužná 2B vytvára nárožie postupne sa formujúceho bloku, pričom je predpoklad, že výstavba bude najbližšie pokračovať západným smerom a vznikne prepojenie medzi Šustekovou a Černyševského ulicou. Aj Lužná 2B má osem nadzemných podlaží, bude sa tu nachádzať 42 bytov a 622 metrov štvorcových obchodných priestorov. Developer v tomto prípade už nezvolil takú širokú paletu farieb, budova tak bude pôsobiť decentnejšie. Dokončenie možno očakávať až v roku 2019.

Architektonická úroveň domov, ktoré v tejto zóne pod taktovkou Vodotiky vznikajú, je nízka, čo je veľká škoda, lebo v iných aspektoch nejde o zlú štvrť - domy majú akceptovateľnú mierku a vhodnú blokovú štruktúru, exteriérové priestranstvá sú bezpečné pre chodcov, je tu dostatok parkovacích miest a v parteroch jednotlivých budov sa nachádza široká škála služieb. Nedávno vznikol na Šustekovej pekný park, lokalita má pomerne dobrú dostupnosť do centra mesta električkou či na bicykli.

To všetko vytvára predpoklady pre vznik príjemného miesta pre život. Vyššia architektonická úroveň by bola čerešničkou, ktorá by z tejto časti Petržalky mohla spraviť jednu z najpríjemnejších nových štvrtí v Bratislave.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Pohľad spoza predajne Albero
  • Lužná 2A
  • Lužná 2A
  • Parter Lužnej 2A pôsobí relatívne dobre - lepšie ako zvyšok domu
  • Lužná 2B
  • Lužná 2B
  • Lužná 2A. Zdroj: Vodotika-MG
  • Lužná 2B. Zdroj: Vodotika-MG

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube