Author photoAdrian Gubčo 25.05.2018 14:00

Construction update: Kesselbauer, 21.05.2018

Na Námestí 1. mája sa už zrejme začínajú prípravné práce pred začiatkom výstavby projektu Kesselbauer. Developer, ktorým je spoločnosť Proxenta, spúšťa asanáciu staršieho objektu, ktorý sa tu nachádzal.

Okrem toho sa v blízkej dobe bude asanovať aj relatívne nový objekt na parcele vedľa. Namiesto nich vznikne obytný súbor s ôsmimi podlažiami, ktorý bude obsahovať 130 bytov. Podstatná časť z nich bude orientovaná do vnútrobloku, ktorý bude parkovo upravený a prepojený s vnútroblokom, ktorý vznikol v rámci výstavby susedného projektu Weinhauer od toho istého developera. Parkovanie bude riešené v podzemí, kde vznikne 155 parkovacích miest. Realizácia sa predpokladá medzi rokmi 2018-2020.

Podobné asanácie, zvlášť pokiaľ sa na pozemku nachádzali historizujúce objekty, sú zvyčajne predmetom kritiky zo strany časti verejnosti. Developer sa v tomto prípade však snažil zrejme reagovať na tendencie, požadujúce nekompromisné zachovanie historizujúcich fasád, a preto túto fasádu nanovo vybuduje, čo je pomerne kontroverzné riešenie.

Treba však povedať, že nejde o jediný príklad v Bratislave - niečo podobné realizuje aj developer projektu na Zochovej ulici č. 4. Aj v tomto prípade dochádza k obnoveniu asanovanej fasády, ako aj vybudovaniu nadstavby v konzervatívnom duchu.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Zdroj: Proxenta

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube