Author photoAdrian Gubčo 10.09.2018 08:30

Construction update: BrickPark, 29.8.2018

V ružinovskej štvrti rastie pomerne malý, ale zaujímavý projekt BrickPark. Obytný súbor pozostávajúci z dvoch radov domov je už v pokročilom štádiu výstavby. Vedľa rastie iný dom, ktorý nie je súčasťou projektu.

BrickPark vzniká na mieste, kde zástavba bytových domov prechádza do malopodlažnej zástavby rodinných domov, čím vytvára jemnejší prechod medzi rozličnými typmi zástavby. Na pozemku sa predtým nachádzal rozložitý dom z 90-tych rokov 20. storočia. Namiesto neho vznikajú, ako bolo spomenuté, dva rady domov, z ktorých má každý tri podlažia a obsahuje päť vchodov. Na jeden dom pripadajú približne tri byty, celkový počet bytov je 29, z toho je aktuálne voľných ešte 5. Parkovanie je riešené čiastočne v garáži (32 miest), ako aj na povrchu vo vnútrobloku (13), developer sa snažil prenechať určité miesto aj predzáhradkám pre prízemné byty.

Za projektom stojí spoločnosť Cresco Invest Group (nie Cresco Group), architektom by mala byť kancelária DD Architekti. Architektúra je založená na typickom tehličkovom obklade, ktorý developmentu prepožičal meno, inak je však pomerne jednoduchá. V danej lokalite ide o vhodné a adekvátne riešenie, ktoré charakter Trnávky výraznejšie nenaruší.

Noví obyvatelia sa po dokončení, ktoré možno odhadnúť na druhú polovicu roka 2019, môžu tešiť na život v stabilizovanej lokalite, ktorá má relatívne bohatú občiansku vybavenosť a dobrú dostupnosť do centra mesta. BrickPark predstavuje príklad vhodného zahustenia, ktorý nepredstavuje mimoriadnu záťaž a ktoré prispeje k oživeniu okolia.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Susedný objekt, k Brick Parku nepatrí
  • Zdroj: Cresco Invest Group

Súvisiace články

Novinky z Trnávky

19.12.2019 10:37:00 Adrian Gubčo

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube