Author photoAdrian Gubčo 10.10.2018 09:30

Bytový dom Račianska sa nadstavuje

Projekt Bytového domu Račianska, ktorý vznikol rekonštrukciou pôvodného staršieho domu, sa rozširuje. Hoci v obnovenej budove už bývajú ľudia, spoločnosť Lofty Kominárska pridáva dve podlažia. Nadstavba súvisí s plánom prestavať aj susednú budovu.

Bytový dom Račianska takto získava finálnu podobu v zmysle návrhu architektonickej kancelárie GutGut, ktorá bola prezentovaná už v minulosti. Kým nové siedme podlažie by malo mať dispozíciu typického podlažia a obsahovať štyri byty, ôsme má obsahovať dve veľkometrážne rezidencie. Celkový počet bytov by tak mal dosiahnuť 30 (z predošlých 24). Nadstavba, s ohľadom na tempo prác, by mohla byť dokončená v prvej polovici budúceho roka.

Po dokončení by sa malo nadviazať veľkou prestavbou blízkej tlačiarne Svornosť, ktorú takisto v spolupráci s GutGut-om pripravuje spoločnosť Lofty Kominárska. Vypratávanie pôvodnej budovy už prebehlo, rekonštrukcii by tak nemalo už veľa stáť v ceste. Po jej dokončení tu vzniknú jedny z mála autentických loftov v Bratislave, na prízemí by sa mala nachádzať drobná občianska vybavenosť.

Budova v novej podobe dobre dotvorí nárožie Račianskej a Kominárskej ulice. Tá sa v tejto oblasti, po dobudovaní blízkych projektov Urban Residence a Pri Mýte (s treťou etapou), mení na modernú a živú mestskú triedu s prezentáciou kvalitnej súdobej architektúry. Pre ďalšie zvýšenie jej kvality však bude potrebné pristúpiť k revitalizácii verejných priestranstiev a modernizácii električkovej trate. Z Račianskej sa potom môže stať skutočný veľkomestský bulvár, ktorých inak Bratislava až tak veľa nemá.

 

Fotografie z 6.10.2018.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Nadstavaný bytový dom Račianska spoločne so zrekonštruovanou tlačiarňou Svornosť - Lofty Kominárska. Zdroj: GutGut

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube