Author photoAdrian Gubčo 07.12.2017 13:00

Ako bude vyzerať Gorkého 4?

Developer AMW Development nedávno dokončil výstavbu kancelárskej časti projektu Stein2. Táto realizácia však nepriniesla žiadnu výnimočnú architektonickú kvalitu, namiesto toho pribudla len všedná kancelárska budova. Našťastie, v prípade rekonštrukcie historického objektu na Gorkého 4 by mal výsledok vyzerať značne lepšie.

Zdroj: AMW Development

Zdroj: AMW Development

Budova vznikla na začiatku 20. storočia ako Palác Obchodnej a priemyselnej komory, neskôr tu dlhé roky sídlilo riaditeľstvo Slovenského národného divadla. Po presunutí sa do novostavby SND budovu získal súkromný vlastník, ktorý aktuálne realizuje rekonštrukciu na nadštandardné kancelárie.

Tie sa budú nachádzať na piatich podlažiach zo šiestich (resp. piatich, jedno je zapustené), na prízemí a v pivničnom priestore sa majú nachádzať priestory pre služby - pravdepodobne exkluzívnejšiu reštauráciu. Dokopy by malo vzniknúť okolo 3,6-tisíca štvorcových metrov na prenájom, z toho 469 metrov v prospech spomínaných služieb. Dokončenie rekonštrukcie sa očakáva v priebehu roka 2018, autormi sú architekti z kancelárie Bouda Masár Architekti.

Hoci to, že budova je krásna, nie je zásluhou súčasného developera, dôstojná rekonštrukcia, ktorá nenaruší pôvodný vzhľad, taktiež vypovedá o citlivom prístupe. V tomto prípade tak treba AMW oceniť, že Gorkého 4 premení naozaj na špičkovú adresu.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Zdroj: AMW Development
  • Zdroj: AMW Development
  • Zdroj: AMW Development
  • Zdroj: AMW Development
  • Zdroj: AMW Development
  • Zdroj: AMW Development

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube